Resepi Bahulu Raya
Bahan Bahan :
10 biji telur, 600gm tepung dan 350g gula.
Cara membuatnya:
Pukul telur dan gula sehingga kembang. Campurkan sedikit tepung dengan semangkuk kecil adunan telur. Pastikan jangan terlalu pekat dan terlalu cair. Panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. Tuangkan adunan ke dalam acuan tetapi jangan terlalu penuh. Bakar sehingga bahulu kuning keemasan.
-: Selamat Mencuba :-
Bahan Bahan :
10 biji telur, 600gm tepung dan 350g gula.
Cara membuatnya:
Pukul telur dan gula sehingga kembang. Campurkan sedikit tepung dengan semangkuk kecil adunan telur. Pastikan jangan terlalu pekat dan terlalu cair. Panaskan acuan dan jika menggunakan kaedah dapur tradisional, letakkan bara api di atas dan bawah periuk. Tuangkan adunan ke dalam acuan tetapi jangan terlalu penuh. Bakar sehingga bahulu kuning keemasan.
-: Selamat Mencuba :-
0 comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.