Biskut Cornflake Crunchy

Resepi Biskut Cornflake Crunchy

Bahan A

90 gram gula halus
100 gram mentega
25 gram marjerin
¼ sudu kecil esen vanilla
Secubit garam

Bahan B

1 biji telur

Bahan C (ayak)

150 gram tepung kek
1/8 sudu kecil serbuk penaik
1/8 sudu kecil soda bikarbonat
1/8 sudu kecil emplek

Bahan D

Cornflakes secukupnya (ramas kasar)

Penyediaan

Putarkan bahan A hingga kembang selama 10-15 minit.
Masukkan bahan B dan putarkan lagi hingga sebati.
Akhir sekali masukkan bahan C dan putar hingga sebati.
Rehatkan adudan ke dalam chiller semalaman.
Keluarkan dari chiller dan ambil sebnyak 1 sudu kecil dan gaulkan dengan cornflaes.
Susun di atas adunan pembakar dan bakar hingga garing.

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.